Жан-Карл Верне – уверен лидер на „Залцбургринг“

Пилотът на Leopard Racing Жан-Карл Верне се реваншира за неуспешната си проява в първата гонка, като спечели втората надпревара в Международната серия на TCR на Залцбургринг.

Поради технически проблеми във втората гонка не стартираха трима пилоти – Душан Боркович, Пьотр Фулин и Пепе Ориола.

пиллотПреди самото начало на старта заваля дъжд. Първите четири болида в стартовата решетка под управлението на Атила Таси, Михаил Грачов, Хорди Ориола и Джани Морбидели бяха с неподходящи гуми – но още в началото пилотите разбраха грешката си и влязоха в боксовете, за да ги сменят с „дъждовни“.

Така, фактически пръв върху стартовото поле се оказа Верне. Жан-Карл стартира успешно, а зад него се разположиха Давит Каджая, Флориан Янитс и Стефано Комини. След Комини беше Хари Прочик и двамата пилоти на Craft-Bamboo Lukoil Джеймс Неш и Сергей Афанасиев.

Афанасиев доста бързо успя да се премести с две позиции напред – отначало изпревари Неш, а после стюардите наказаха Янитс за фалстартово преминаване по пит-лейна.

На 8-та обиколка Каджая сгреши на първия завой и се заби в бариерите. Поради това Комини се премести на втора позиция, а върху трасето се появи обезопасителна кола.

Когато обиколката се възстанови, Комини блокира колело и пропусна напред Афанасиев. След 2 обиколки същата грешка допусна и Верне, който неочаквано отстъпи лидерството на Сергей. Но радостта на руснака не продължи дълго: скоро французинът си възвърна първото място и спечели втора победа в сезон-2016.

Върху подиума компания му правеха Афанасиев и Комини. Партньорът на Сергей – Неш, финишира четвърти, а пети беше Мато Хомола.

Морбидели завърши на шеста позиция, след него последователно се подредиха Хорди Ориола, Таси и победителят в първата гонка Михаил Грачов, а десети се оказа Янитс.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *