WBA: Фьодор Чудинов очаква пояса си

 Световната боксова асоциация (WBA) уведоми официално 37-годишния немец Феликс Щурм, че не е издържал допинг-теста след двубоя с 28-годишния руснак Фьодор Чудинов. На 20 февруари Щурм победи Чудинов със спорно решение на съдиите и му отне титлата световен шампион на WBA (Super) във втора средна категория. Според спортния директор на промоутърската компания „Патриот“ Дмитрий Лучников, скоро WBA трябва да върне пояса на Фьодор.

фьодор– Мисля, че след две седмици WBA все пак ще направи това – заяви Лучников. – Има някои юридически въпроси, които изискват време, но като цяло ситуацията е ясна и се тълкува еднозначно. На Феликс Щурм беше дадена възможост да отвори проба „Б“, но той се отказа от това, като в същото време не преставаше да излива помия надлъж и нашир в немската преса и твърдеше, че едва ли не ние сме му подпъхнали допинг чрез нашите ръкавици. Той всеки ден се заканваше да отвори пробата „Бо“, но после си замълча и повече не обели дума.

В средата на май дадох интервю в немска медия, където разказах, че Щурм е отказал да отвори втората проба – и това буквално взриви публичното пространство. Публиката в Германия недоумяваше заради този факт и всички разбраха, че по този начин фактически Щурм признава употребата на допинг, щом се отказва да използва възможността за собствената си реабилитация. Сега вече репутацията му не е дори нулева, а по-ниска. Отначало спорното съдийско решение в боя с Фьодор, което раздели мненията на немските запалянковци, после историята с допинга и фактическото признаване за употребата му. Днес боксът в Германия и без това е в трудно положение: Абрахам загуби, Файгенбуц не оправда надеждите, а Марко Хук… не разбирам хората, които харчат пари, за да гледат мачовете му. Сега на всичко отгоре и Щурм – определено немският бокс не заслужава такава тежка участ.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *