Цвeти Пиронковa: Предстои ми любимият тенис турнир – Уимбълдън

Най-добрата ни българска тенисистка Цвeтана Пиронковa получи златно кюлче за отличното си представяне на „Рoлан Гароc“ от един от своите спонсори.

Пиронковa заяви пред журналистите, че е започнала отдавна подготовката си за сезона на трева.

pironkova„Вече започнах подготовката си отдавна на трева, макар и на изкуствена, защото в Бългaрия нямаме корт с истинска тревица. Предстои ми турнир в Бирмингaм, където ще играя квалификации, а след това предстои тенис турниреца „Уимбълдън“. Олимпиадата промени дооста плановете ми и обмислям вариант или да изиграя още един подгряващ турнир в Брaзилия, или да отида още седмица по-рано и да се подготвя на кортовете, където разбира се ще се играе олимпиадата в Риo“, заяви Пиронковa.

„Вече официално е потвърдено, че аз ще участвам в Риo. Преди месец осъзнавах, че шансовете ми там не са големи, но в спорта се случва всичко и хванах и аз последния влак за олимпиадата. Не сме обсъждали с Григoр за варианта да участваме на двойки. Не мога изобщо да кажа какви са очакванията ми за олимпиадата, ама все още има важни турнири преди нея, за които да се концентрирам“, добави пред sportiest.bg най-добрата българска тенисистка.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *