Съдът в град Лозана отказа да разгледа жалбата на професионалния футболен клуб „Литекс“, тогава съответно „Левски“ оттегли своята

litexБългарският Професионален Футболен Клуб “ Левски “ внесе дълга жалба в град Лозана, отнасяща се напълно срещу анулирането на точките на професионалния футболен клуб „Литекс“ взети на 08 февруари две хиляди и шестнайсета година.

Арбитражният съд в България не иска да се меси в дисциплинарните решения и умотворения на националните федерации по футбол.

Професионалния футболен клуб „Литекс“ обжалва изваждането си от „А“ група в град Лозана на 05 февруари две хиляди и шестнайсета година.

Попов отрече напълно да е извадил професионален футболен клуб „Литекс“ заради евентуално сливане с ЦСКА – 20 декември миналата год.

Спортният арбитражен съд в град Лозана е отказал да разгледа жалбата на професионален футболен клуб „Литекс“ за изваждането на клуба от А групата.

От съда са обосновали решението си с това, че изобщо не се занимават с дисциплинарни въпроси на националните федерации.

Оранжевите пък, бяха изключени от елитната А група, след като видиш ли отборът напусна терена по време на мача с професионален футболен клуб „Левски“ на „Герена“ от последния кръг на есенния полусезон.

Веднага, ама веднага, след като арбитражният съд е обявил решението си, ръководството на сините войни е изтеглило своята жалба за отнемането на точки от актива им. БФС пък реши да анулира всички резултати на професионален футболен клуб „Литекс“ до въпросния двубой на стад. „Георги Аспарухов“ и сините решиха да обжалват това им решение.

Разноските по делата отново са за сметка и на двата клуба.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *