Рио Харианто от Manor: Добре е, че все пак финиширахме!

Пилотът на Manor Паскал Верлайн остана доволен от своето 17-то място на Гран При – Канада.

– Имах много добър старт в гонката: успях да задмина Джолион Палмер и задържах зад себе си двете коли на Sauber до първия пит-стоп. И това независимо от обстоятелството, че повредих дъното на загряващата обиколка, поради което губех време. Преди първата спирка в боксовете гумите ми вече бяха износени, което позволи на Маркус Ериксон да ме изпревари.

rioВсе пак успях да финиширам преди Фелипе Насър, което е безусловен плюн. Все пак, от друга страна, много ми се искаше да оставя зад гърба си и двамата пилоти на Sauber. Сега с нетърпение очаквам гонката в Баку, където се надявам да покажем по-високите си скоростни възможности.

Неговият съекипник Рио Харианто завърши надпреварата в Монреал на последното 19-то място.

– Първата част премина добре – каза той. – Държах се зад партньора си и поддържах темпа на Палмер и Кевин Магнусен, които също бяха отпред.

След първия пит-стоп очаквах да се върна в гонката пред Ериксон, но по време на престоя ми в бокса възникна проблем, заради който се озовах зад Насър. През по-голямата част от обиколката се приближавах към Насър, но поради сините флагове отново изоставах. Ако трябва да споменем положителните моменти за нас от тази гонка, това е, че финиширахме и с двете коли. Надявам се, че в Баку ще се представим по-добре.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *