Предстоят ли сериозни изводи в „Кливлънд“?

Преди мача на „Кливлънд Кавалиерс“ срещу „Голдън Стейт Уориръс“ Тайрън Лю обеща, че отборът му ще играе забележимо по-скоростно. Това решение изглеждаше в известна степен рисковано, но донякъде и закономерно. Разбира се, в открити схватки срещу „Голдън Стейт“ малцина успяват да победят „воините“ – но пък, ако копираш някого, трябва да стигнеш докрай. А първият мач показа, че „Кливлънд“ не успяват да поддържат висока скорост, защото затъват сред защитните прегради на калифорнийците.

клижландЛошото беше, че обещанията си останаха обещания. Нямаше никаква сериозна промяна в играта на гостите. Вярно, че в първата четвърт наистина направиха 2-3 бързи атаки; но после „воините“ се свиха в малката петица и „Кливлънд“ набраха 18 и 15 точки през последните две четвъртини. Що се отнася до играта с топката, добри думи може да се кажат за „кавалерите“ отново само за първите минути на мача. А всъщност именно това беше основният фактор, въз основа на който се градяха надежди, че отборът от Охайно ще успее да диктува стила на играта.

Всичко приключваше с това, че лидерите на „Кливлънд“ отново и отново опитваха да завършват атаките самостоятелно, когато на таблото оставаха само няколко секунди за стрелба. В първата среща с „Голдън Стейт“ се видя, че това не води до нищо хубаво – но шампионите на Източната конференция така и не са направили необходимите изводи. Напълно е възможно съперниците просто да не им позволиха да променят играта си – но, така или иначе, за „кавалерите“ все още не се вижда светлина в тунела.

Баскетболът, който демонстрират водещите им звезди Кайри Ървинг и Кевин Лав, може и да е подходящ за играчи с по-скромни позиции и амбиции, но не и за звезди в отбора. Дори Ричард Джеферсън в края на краищата се оказва толкова ефективен, колкото тях. Нищо чудно, ако босовете на отбора решат да сравнят сумите в договорите им в тази невесела ситуация.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *