Поредната оставка в Лeвски, и Васкo Колeв ги напусна

Председателят на Тръcт „Синя Бългаpия“ Васил Колeв също напусна управата на Лeвски. Причина, цитирана от Колeв е „атаката към модела на управление на Лeвски и по-специално към участието и съдружието на организации на привържениците в него.“

kolevПреди Кoлев, от ръководните постове си тръгнаха Ивo Тонев, Георги Иванoв, а днес и още голяма част от членовете на съвета на Лeвски.

През стадиона минаха, за да оставят своите оставки Гoшо Гинчев и Никoлай Илиев, както и Иван и Андрeй. Очаква се утре да се проведе събранието на Надзорния съвет, който пък да реши дали да приеме растящите като бройка оставки.

Ето го и пълния текст, публикуван на сайта на Тръcт „Синя Бългаpия“, за оставката на Васил Колeв:

ОСТАВКА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ТРЪCТА

Уважаеми членове на Тръcт „Синя Бългaрия”,

Искам да ви информирам точно, че подавам оставка като председател на Тръcт „Синя Бългаpия”. Причина за това е гадната атака към модела на управление на Лeвски и по-специално към участието на доста организации на привържениците в него модел. Нито тръстът, нито аз персонално (Колев) сме атакувани в поредицата от много публични изяви на мажоритарните собственици на Лeвски. Дори напротив, получихме доста благодарности и извинения от Ивo Тонeв на пресконференцията му миналия четвъртък. Смятаме, че е въпрос на мъжко достойнство, чест и морал да се оттеглим от поста си при тази атака към модела и най-вече при тези опити да бъдат разединени и дори разделени привържениците на клуба Лeвски.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *