Пастор Малдонадо: Победител във Формула-1 трудно сменя категорията!

Пастор Малдонадо разказа, че работи върху резервен план за в случай, че не успее да се завърне във „Формула-1“.

Венецуелският пилот се лиши от мястото си в Renault преди началото на сезона и оттогава имаше срещи с представители на няколко други екипа.

– Размишляваме над план „Б“, защото във „Формула-1“ е невъзможно да се предвиди развитието на ситуацията – каза Малдонадо. – Имам добри шансове за завръщане, но човек винаги трябва да разполага с резервен план. Изучаваме различни варианти в Европа. В САЩ също има много интересни серии.

Венецуелецът добави, че няма нищо против да премине в IndyCar или „Формула-E“, дори в WEC или DTM.

– Специално в NASCAR по-скоро не, защото спецификата е съвсем различна – обясни той. – Започнах кариерата си в Европа, ето защо би било трудно да дебютирам там, макар и да не е невъзможно. WEC и DTM са доста интересни варианти. Налице е още IndyCar, а индивидуалните гонки повече подхождат на моя стил. Именно затова тези серии, както и „Формула-Е“, са възможните варианти. Бъдещето ще покаже.

Малдонадо каза още, че късното решение да бъде заменен с Кевин Магнусен в Renault не му е оставило време да намери алтернативен вариант за сезон-2016:

– Решението беше взето много късно, през февруари – затова с този сезон вече всичко беше приключено. Получих няколко добри предложения, но не такива, които да ми харесат. Трудно е, след като си бил победител тук, да се местиш в друга категория.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *