Отборно училищно първенство по фехтовка в Бургас

На 16.04 събота от 10:00 часа в спортна зала Никола Станчев в гр.Бургас Фехтовален клуб „Корсар” организира и проведе поредното по рода си за регион Бургас отборно училищно първенство по фехтовка (ОУПФ). В него взеха участие отбори от училищата в Бургас, Несебър, Поморие и Стара Загора. То се проведе в два кръга. Първият беше групова фаза. Там 10-те отбора се изправиха помежду си по схемата „всеки срещу всеки”, за да определят местата си за влизане във финала, който се проведе на елиминационен принцип. След много интересни и изпълнени с емоции срещи на финалната пътеката се изправиха отборите на СОУ ”Св.св.Кирил и Методий” – Бургас и техните съперници от ОУ „Антон Страшимиров“ също от Бургас, за да решат кое училище ще влезе в историята като третото спечелило преходната купа ”Млади Мускетари”. Във финалният двубой отборите дадоха всичко от себе си за да могат да занесат трофея в своята витрина и той да остане там до следващото издание на първенството. След 20 на 1 7 точки носител на купата стана отборът на СОУ ”Св.св.Кирил и Методий” – Бургас в състав Георги Златаров, Кристина Миланова и Никола Миланов, втори е отборът на СОУ ”Антон Страшимиров”- Бургас в състав Аня Кирова и Михаела Николова.
Ето и крайното класиране:

1. СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ – Бургас
– Георги Златаров
– Кристина Миланова
– Никола Миланов
2. ОУ“Антон Страшимиров“ – Бургас
– Аня Кирова
– Михаела Николова
3. СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ – Бургас
– Александър Янев
– Калоян Стоев
– Йосиф Караджиян
4. ОУ“Васил Априлов“ – Бургас
– Виктор Китенов
– Александър Костадинов
5. СОУ“Любен Каравелов“ – Несебър
– Божидара Константинова
– Теодор Дунебабин
6. СОУ“Иван Вазов“ – Поморие
– Габриела Захаринова
– Кристалин Железчев
– Арсений Заякин
7. СОУ“Железник“ – Стара Загора
– Жулиан Колев
– Тони Маланов
Малко по-късно през деня се проведе и първото по рода си Гимназиално отборно първенство по фехтовка. В него взеха участие два отбора, отбора на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас в състав: Кристиян Стоянов, Мария Симеонова и Йоана Митева и отбора на Гимназия с преподаване на немски език „Гьоте“ Бургас в състав: Антония Сарафова и Петър Иванов
След оспорвана битка купата и титлата първи шампион в Гимназиално отборно първенство по фехтовка взе отбора на Гимназия с преподаване на немски език „Гьоте“ Бургас.
На същата дата от 11:00 часа се проведе още едно събитие на същото място – дипломиране на новите малки фехтувачи от регион Бургас. Раздадени бяха Свидетелства за успешно завършване на първи етап от обучението на децата трениращи фехтовка и представили се добре пред изпитващата комисия. На изпита присъстваха младите фехтувачи на възраст от 4г. до 15г и техните родители. Те смело показаха своите умения и заслужено получиха своите дипломи от официалните гости присъстващи на събитието.

Искрено благодарим на хората, които вложиха от сърцето си енергията необходима за организирането и допринасянето на емоции за всички деца и родители: Радостин Станчев – треньор; Веселин Добрев – треньор; Кирил Захаринов – треньор; Гергана Христова; Състезанието се проведе със съдействието на Община Бургас, Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и фехтовален клуб „Корсар“.

Благодарности на всички състезатели и техните родители.

Автор: Таня

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *