НБА: Новините около Кевин Дюрант

 

 След поражението в решаващия седми мач от финала на Западната конференция от „Уориърс“ лидерът на „Тандер“ Кевин Дюрант не възнамерява да се отдава на тежки размисли за предстоящата пауза между игралните сезони, когато ще бъде свободен агент.

дюрант

Той сподели емоциите си след загубата:

– Мразя тези дяволски поражения! Това е пълен застой, защото си мислех, че сезонът ще бъде наш! Но какво да се прави, понякога всичко върви наопаки, не както го искаме.

Дали ще взема титла за в бъдеще? Сигурен съм, сигурен съм в това. Никой не обича баскетбола, както го обичам аз. Никой не знае колко много съм вложил във всичко това, колко съм работил, как съм се грижил за партньорите си от отбора, за всичко. Вложил съм в това сърцето и душата си, като започна от 8-годишна възраст. Каквото и да се случи, съм сигурен, че този момент ще настъпи все някога. Не може да не настъпи! Сега съм на 27 години. Надявам се да играя в лигата още много години, макар че няма гаранция. Едно мога да кажа със сигурност: много, много ще работя! Ние току-що загубихме, само преди 30 минути. Дори не мисля по такива далечни теми като трансфери и бъдещи договори. Прегърнах партньорите си, спомних си събитията от сезона. Тепърва трябва да мисля за всичко това, не зная кога ще бъде. Сега зная само, че току-що бяхме победени, преди половин час!“

Докато говореше това, Дюрант беше видимо разочарован и изнервен от загубата.

Най-вероятният вариант на този етап е договорът между Кевин Дюрант и „Тандер“ да бъде продължен. Предполага се, че страните ще сключат 2-годишно споразумение на максимални условия с опция за разторгване на договора през лятото на 2017 г.

В миналия редовен шампионат на Националната баскетболна асоциация Дюрант изигра 72 мача, като събра 28.2 точки, 5.0 предавания, 0.9 прехващания и 1.2 блок-шота.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *