На 16 юли Уайлдър и Стивънсън защитават титлите си

Шампионът по бокс на WBC в свръхтежка категория Дионтей Уайлдър ще защитава за четвърти път своята титла на 16 юли в Бирмингам, щат Алабама, срещу бившия претендент за титлата световен шампион Крис Ареола.

diontei– Винаги се радвам да се върна у дома и да се изявя пред родните фенове. Напоследък много пътувах, отидох в Шефилд, Англия, да се подготвям за двубой с Александър Поветкин. Разбира се, ще участвам често в двубои в качеството си на световен шампион. Благодарение на това отново ще мога да защитя титлата си пред тукашните мои фенове. На гости е добре – но най-добре си е у дома. Моята пауза между двубоите продължи твърде дълго, затова с голямо нетърпение очаквам да се завърна на ринга. Искам да продължа пътя си към званието абсолютен световен шампион в свръхтежка категория – каза Уайлдър.

Също на 16 юли в Квебек, Канада, 38-годишният канадец Адонис Стивънсън – световен шампион на WBC в полутежка категория, ще защити за седми път титлата си срещу 28-годишния американец Томас Уилямс-младши, който в предишния си двубой нокаутира Едвин Родригес.

Според думите на Стивънсън, с годините той чувства себе си като все по-добър боксьор и сегашната пауза в изявите му няма да се отрази по никакъв начин в двубоите.

– Много се радвам да се върна на ринга в Квебек срещу Уилямс-младши – каза Стивънсън. – Нагледно ще покажа, че с годините аз, както и доброто вино, ставам още по-добър. Независимо, че не съм се боксирал десет месеца, през цялото това време не съм излизал от тренировъчната зала и в следващия двубой ще защитя успешно титлата си.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *