Маурицио Аривабене: Бях на седмото небе в Монреал!

 Независимо, че на Гран При – Канада Ferrari пропусна още една потенциална победа, ръководителят на екипа Маурицио Аривабене е доволен от прогреса на италианския отбор. Преди това той призна, че са надценили износването на гумите в Монреал, като са избрали за Себастиян Фетел стратегия с два пит-стопа.

ariwabene

Себастиян имаше фантастичен старт в гонката: от трето място четирикратният световен шампион последователно и непреклонно си проби път до първа позиция. Но заради излишните пит-стопове Фетел отстъпи лидерството и крайната победа на Луис Хамилтън.

– Бях на седмото небе от щастие след великолепното начало на Себастиян в надпреварата – каза Аривабене. – Това беше един от най-забележителните стартове, които въобще някога съм виждал във „Формула-1“. Цялата тази работа, която свършихме след Гран При – Монако, сега напълно и заслужено дава своите плодове. Ние започнахме много по-добре да разбираме машината. В Канада ни се удаде да намерим правилния баланс на автомобила.

В същото време Маурицио призна, че Mercedes напълно справедливо се намира по-напред в класациите и призова екипа на Ferrari да не се спира на достигнатия етап:

– Отборът реагира много сериозно на последните ни неуспехи и ние направихме всичко възможно, за да разберем къде се коренят проблемите – заяви той. – Вярно е, че намалихме изоставането си от „Мерцедес“, но пред нас има още твърде много работа, която трябва да свършим, за да бъдем сигурни в бъдещите си постижения.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *