Мaрия Шараповa изгоря за дълго заради медикамента Мeлдоний

Руската звезда на тениса Мaрия Шарапoва беше сурово наказана за употребата на медикамента – мелдоний. От Световната антидопингова асоциация (УAДА) обявиха, че тя няма да има право да играе дори в следващите две години.

sharapovaНаказанието на Мaша влиза в сила със задна дата от 25 януари. От тогава е положителната проба на веществото мелдонии, което е открито в кръвта ѝ. От 2 януари въпросният мелдоний е в списъка на организацията със забранени субстанции.

Съществуваше и вероятност за по-лека санкция срещу нея, тъй като УAДА обяви, че спортистите, тествани преди 2 март, може да не бъдат наказвани сурово, това защото може да са имали в телата си от веществото, дори преди да стане то забранено.

Но в случая с Шaрапова, тя призна, че го е ползвала и след 2 януари заради здравословни проблеми, а не разбира се за да подобрява представянето си. Явно това е повлияло лошо на решението да не може да практикува тенис до 27 януари 2018 г.

Рускинята и представителите ѝ отдавна вече са обявили, че ще обжалват наказанието й, твърди голяма американска медия. Във видеото и от фейсбук профила й по-надолу можете да видите решението, с което УAДА наказва Шaрапова.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *