„Ливърпул“ не се продава, купува си нов вратар

Вратарят на „Ливърпул“ Симон Миньоле заяви, че само приветства появата в клуба на своя конкурент по позиция Лорис Кариус. Отсъствието на конкуренция за последния рубеж на отбора принуди главния треньор на „червените“ Юрген livurpulКлоп да плати на „Майнц“ 4.7 млн паунда за своя сънародник Кариус. Дори се разпространяват слухове, че 22-годишният Лорис може да започне следващия сезон в стартовия състав на „Ливърпул“ – но Миньоле не се разстройства по този повод:

– Неговото идване е позитивно, защото само ще ме стимулира да бъда все по-добър. В отборите от висока класа винаги съществува вътрешна конкуренция и това наистина е добре за целия екип. Ние имаме повече от достатъчно хора за всяка позиция, които да се справят с работата, когато потрябва. Именно това е необходимо на добрия отбор.

В същото време собствениците на „Ливърпул“ от американската компания  Fenway Sports Group (FSG) опровергаха слуховете за възможна продажба на отбора на китайски инвеститори за 700 милиона паунда. Неотдавна в социалните мрежи се появи писмо от 10 февруари, с което китайският консорциум SinoFortone предлага на FSG да започнат преговори за продажба на „Ливърпул“.

Но официален представител на  FSG заяви категорично, че нито са получавали такова писмо, а и  SinoFortone по никакъв друг начин не са изразявали намерение да купят отбора или да инвестират в клуба като цяло.

Смята се, че сегашните притежатели на „Ливърпул“ все така не са заинтересовани от неговата продажба – макар и да не изключват, че в бъдеще може да се разделят с малък пакет акции, за да привлекат допълнителни инвестиции.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *