Йoахим Льoв: Козът в ръкава ни е Швaйни

liovНационалният селекционер на Гeрмания (57 г.) може и да не си признава в прав текст, но е силно притеснен преди комшийското дерби с Пoлша, Притеснен е от централния нападател на Бaйерн Роберт Левандовcки и от факта, че титулярният капитан на бундестима Бaстион Швайнщайгeр (30 г.) е много далеч от кондицията, която би му позволила да играе цял мач. Лeвандовски е завършен нападател, който умее доста всичко, притеснен е немският селекционер

– Хер Льoв, в първия си мач от Еврo 2016 Германия постигна победа с 2:0 над Укpайна. Доколко сте изненадан от добрата и силна форма, която показа влезлият на края Бaстиан Швaйнщайгер?

– Истината е, че целта на пускането му беше подсилване на халфовата ни линия, а това, че се включи толкова напред и вкара голче, е отлична награда за всичките му усилия. На тренировките ни Бaстиaн прави все по-добро впечатление и допринася с баш много за целия отбор. Поема отговорност и е добър водач. Моята пък гледна точка е, че той направи още една голяма крачка напред и приема, че е изостанал с кондицията си. Смятам 100%, че той ще бъде за нас допълнителен коз в ръкава ни в течение на турнира.

– В Aнглия се говори, че Швaйни е пред изгонване след само година в Мaнчестър Юн. Може ли това да се окаже допълнителен психичен товар за най-важния от водещите ви играчи?

– Аз черпя моята лична информация само от първа ръка и си говорих с Бaстиан по разни теми в последните дни. Ставаше дума особено най-вече за кондиционното му състояние и за позицията на терена. За трансфери в разговорите ни няма как да има място, тези неща в момента не ме интересуват. Бaстиан тепърва ще изяснява ситуацията си с новия си треньор на Юнaйтед (Жозе Моуриньo), но това ще се случи след турнира.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *