“ IndyCar“: Предизвикателството Firestone 600

Този уикенд стартира деветата гонка за сезон-2016 от серията IndyCar — Firestone 600. Тя ще се проведе на пистата Texas Motor Speedway – скоростен овал с дължина миля и половина (1 миля = 1609.34 км). Разстоянието на надпреварата е 600 километра. В САЩ по принцип харесват големите и кръгли цифри, затова сега преминаха на непривичните за тях firestoneкилометри.

Вече почти месец, като се започне от свободните гонки на Гран при – Индианаполис, екипите и пилотите се надпреварват, може да се каже, без паузи. Втори път за две седмици ще се проведе гонка на скоростния овал. Етапът Тексас-600 ще бъде и втората нощна надпревара тази година.

Неговите данни са следните:

Texas Motor Speedway, Fort Worth
Дължина: 1,5 мили
Ъгъл на наклона при завоите: 24 градуса
На куад-овала и обратната права: 5 градуса
Трибуни: 112.552 зрители
Дата на откриване: 29 февраля 1996 года
Разстояние на гонката: 600 км (373 мили), 248 обиколки.

Миналата година броят на зрителите места при обратната права беше намален. Сега там е поставен най-големият екран в света с изображение във формат HD.

В Тексас се използва почти същия аеродинамичен пакет, както и в Индианаполис. Но тук нивото на притискащата сила е по-високо. Освен това, се използва по-голямо задно крило. Както и в Индианаполис, в Тексас върху дъното на болидите ще бъдат поставени ограничителни блокове и нивото на притискащата сила върху дъното ще е с 15-20% по-ниско.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *