Гран При – Канада: Антикрило и гуми оставиха Haas без точки

Пилотът на Haas Ромен Грожан разказа как за него е преминала надпреварата на Гран При Канада в Монреал, където завърши на 14-то място:

grojan– Бяхме близо до възможността да спечелим точки. В един момент от гонката заемах 11-то място, давах от себе си максималното, на което бях способен – но после се повреди предното антикрило. Наложи да се да направя трети пит-стоп, който ни лиши от всичко, което бях спечелил дотогава. Трябва подробно да изследваме защо възникна този проблем. Освен това, има и много други неща, които може да бъдат подобрени. Но, като цяло, колкото повече работим, толкова по-добре опознаваме автомобила и ситуацията все повече се развива в наша полза. Да, вярно е, че беше доста неприятно да загубим възможността да спечелим точки в Канада. Сигурен съм обаче, че в следващата надпревара ще направим крачка напред. Колкото повече узнаваме за болида и за нашия синхрон с него, толкова повече се усъвършенстваме.

Съотборникът му Естебан Гутиерес, който финишира 13-ти, добави:

– Беше трудна гонка. Гумите загряваха много бавно, а в края на всяка отсечка едва успявах да поддържам температурата им. Щом тя спадаше, колата започваше да се плъзга и пилотирането напомняше пързаляне по лед. Знаехме, че в Монреал ще е доста сложно, ако времето е прохладно. Трябва да анализираме резултата и да разберем как да накараме гумите да функционират по-ефективно, за да ни е по-лесно на пистата. В интерес на истината, на трасето не се чувствах много добре – но този уикенд е вече зад гърба ни. С нетърпение очаквам етапа в Баку.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *