Гильермо Ригондо ще защитава титлата срещу Джеймс Дикенс

Следващият двубой на 35-годишния кубинец Гильермо Ригондо ще се състои на 16 юли в Уелс, като негов съперник ще бъде 25-годишният британец Джеймс Дикенс.

Неотдавна Световната боксова асоциация (WBA) реши да възстанови пълномощията на Ригондо. През октомври миналата ригондогодина WBA присвои на кубинеца статус „Champion in Recess“, като му отне титлата в WBA (Super), защото Ригондо не успя навреме да я защити. В същото време той подписа договор с промоутърската компания Roc Nation. Тъй като беше уверен в правотата си и не искаше да отстъпи, преди известно време с помощта на юристи започна да настоява за възстановяване на своя статус. Определено имаше и правните, и морални основания за това, тъй като отчасти не беше негова вината, че тогавашният шампион на WBA (Regular) Скот Куиг отказа да се срещне с него и избра двубой с Карл Фремптън.

После WBA задължи Фремптън, който победи Куиг, да се бие с Ригондо – но той остави титлата си и се издигна в една категория нагоре. В края на краищата и WBA, и екипът на Ригондо стигнаха да споразумение. Кубинецът получи обратно титлата си в WBA (Super) в първа полулека категория. Така сега той трябва да я защити срещу Джеймс Дикенс.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *