Фюри и Кличко подготвят изненади за 9 юли в Манчестър

 Уикендът поднесе интересни новини в професионалния бокс.

В Монреал, Канада, 31-годишният руснак Артур Бетербиев се завърна на ринга след едногодишно отсъствие – и набързо нокаутира в 4-ия рунд 29-годишния аржентинец Есекиел Мадерна.

Есекиел се озова общо четири пъти паднал върху ринга и макар, че след четвъртия нокдаун да не изглеждаше кой знае колко пребит, предпочете да не се надига, преди съдията да преброи до 10 – като по тази начин загуби мача в съкратени срокове.

В Карсън (Калифорния) се срещнаха световният шампион във версията WBC в първа лека категория, 31-годишният мексиканец Франсиско Варгас – и световният екс-шампион в две категории, 35-годишният му сънародник Орландо Салидо.

Както очакваха и специалистите, и публиката, двубоят се оказа напрегнат и зрелищен. Двамата боксьори играеха агресивно и често си разменяха удари. След края на 12-ия рунд един съдия даде победа на Варгас с резултат 115 но 113 точки, но другите двама решиха окончателния резултат от мача да бъде равен – 114 на 114.

кличко-фюриНа 9 юли в Манчестър (Великобритания) ще се състои двубоят между световния шампион във версиите WBA (Super) и WBO в свръхтежка категория – 27-годишният британец Тайсън Фюри, и бившият световен шампион в същата категория, 40-годишният украинец Владимир Кличко. Както заяви Фюри, този мач ще премине по друг сценарий, различен от първия, в който той победи със съдийско решение.

– Двубоят в Манчестър ще бъде съвсем различен – каза Фюри. – На Кличко ще му се наложи да пробва нещо ново, а също и аз трябва да променя плана си за срещата, за да бъда готов за това. Стопявам мазнини, но едновременно с това увеличавам обема на мускулатурата си. Това трябва да се прави балансирано. Мазнините не трябва да спадат под 10%, иначе ще започна да чувствам болезнено ударите.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *