Футболният съдия Цветан Кръстев се оттегля

До сайтът на Българският футболен съюз достигна отворено писмо, не от кога да е, а от един от най-добрите съдии във футбола – Цветан Кръстев. Чрез писмото си, той заявява, че се оттегля от съдийския пост и обяснява защо. Ето и какво гласи въпросното писмо, с което слага край на кариерата си:

„Пиша Ви това писмо, за да аргументирам и обясня взетото от мен решение да прекратя преждевременно своята съдийска кариера, с цел да няма спекулации.

Основната причина е в зачестилите в последните две години контузии. Както е известно, съм играл професионален футбол, което е оказало влияение и е изчерпало моят физически запас. А, както знаете, в последните години футболът стана по динамичен, респективно и изискването към физическата форма на съдиите се завишават все повече.

За мен е изключително важно, човек да знае кога да спре. Така постъпих като футболист, така правя и сега.

Искам да подчертая, че това решение не е емоционално и не е повлияно от когото и да било, а е лично мое и е назрявало в последната година.

В заключение искам да благодаря на всички, свързани с футбола и футболното съдийство, които почти винаги са били обективни и добронамерени към мен.

18.04.2016 г. Цветан Кръстев“

Автор: bibi

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *