Фелипе Насър: Няма конфликт между мен и Ериксон!

Пилотът на Sauber Фелипе Насър заяви, че след Гран при – Монако конфликтът между него и партньорът му Маркус Ериксон е останал в миналото.

felipeПилотите на Sauber се сблъскаха на завоя Rascasse, когато Маркус Ериксон направи опит да задмине бразилеца, получил преди това нареждане от екипа да отстъпи позицията си. Както е известно, това е един от моментите, които са най-мразени от пилотите във „Формула-1“ (а и не само там) по съвсем разбираеми причини – никой не обича да отстъпва доброволно завоюваната с труд по-предна позиция.

Сега Насър твърди, че инцидентът не е бил предизвикан от някакви разногласия между него и Маркус.

– Така или иначе, и занапред ще изпадаме в ситуации, когато рискът да се окажем много близо един до друг ще е голям – заяви Насър. – Никога не съм имал нищо против Маркус. В различните екипи всичко протича различно, а при нас в Монако ситуацията се разви по този начин. Там е много трудно да се изпреварва. Започнах гонката от пит-лейна, защото ми поставиха стар двигател с вече изчерпан ресурс. Не съм се съревновавал с Маркус, когато стана сблъсъкът.

Насър смята още, че инцидентът няма да повлияе върху желанието му да продължи да се състезава за Sauber в следващия сезон:

– Моят стремеж не е да стана най-добрият приятел някому – нито в Sauber, нито другаде. Аз тук само, за да върша качествено работата си и да давам най-добри резултати за своя екип. Ето защо опитвам да се концентрирам само върху това.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *