Дженсън Батън: В Баку ще вдигаме над 300 км/ч!

butunПилотът на McLaren Фернандо Алонсо с въодушевление очаква началото на Гран При – Европа в Баку макар, че неговият болид MP4-31 едва ли може да претендира за сериозен резултат в Азербайджан.

– С нетърпение чакам петъка, когато ще мога за пръв път да изляза на пистата в Баку – отбеляза Алонсо. – Като официален посланик на гонката там, през последните няколко месеца се запознах подробно с конфигурацията на трасето. То представлява комбинация от улична писта и скоростен трек. Мога да кажа, че това е най-бързото от уличните трасета. Да видим каква ще е конкуренцията в такива условия. Има всички предпоставки да смятаме, че ни очаква завладяваща и драматична надпревара.

Неговият партньор Дженсън Батън добави:

– От това, което видях, градското трасе в Баку ми хареса. Интересното е, че ще се състезаваме в историческия център на града, като по някои участъци ще вдигаме над 300 километра в час. Любопитно е още да се види как организаторите на Гран При са приспособили тази част на града за гонките във „Формула-1“. Фернандо каза ласкави думи за конфигурацията на трасето, което включва както бавни, така и скоростни участъци с възможности за изпреварване. На нашите коли няма да им бъде лесно по трасе, където има има много дълга права отсечка. Отново ще трябва да пестим гориво. На сериозно изпитание ще бъде подложена системата ERS (която позволява да се запазва кинетичната енергия). Трябва колкото може по-добре и бързо да настроим болидите към тази писта.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *