Дженсън Батън от McLaren: Нашето време ще дойде!

Преди старта на Гран при – Канада в Монреал Дженсън Батън заяви, че  McLaren засега не може да претендира за butunспечелване на сериозни точки в надпреварите.

След кошмарния сезон-2015 екипът от Уокинг подобри състоянието си през 2016-та – но все още не се намира на онова ниво, на което очакват да го видят експертите, медиите и привържениците му.

В навечерието на пристигането в Канада стана известно, че този уикенд ще бъде представена новата турбина, но все пак Дженсън предупреди, че не очаква съществено увеличаване на скоростта.

– Вярно е, че постигнахме сериозен прогрес – заяви британецът. – Но ще измине доста време, преди да започнем да се борим за много точки. Хората мислят, че пистата в Канада не е подходяща за нашия автомобил, но, според мен, всичко ще е нормално. Ние направихме някои нови разработки, които би трябвало да ни помогнат – независимо, че не внасят големи промени в конструкцията. Освен това, знаем, че ExxonMobil си сътрудничи тясно с Honda в използваните горива и, във връзка с това,  в Монреал ще получим обновления по отношение на горивото, което също трябва да окаже положително влияние.

Дженсън призна, че сега върху McLaren се оказва голям натиск отвън:

– Това е просто невероятно: винаги, когато общувам с медиите, ми задават едни и същи въпроси за това, до каква степен болидът е добър в момента. Такива неща оказват много голямо и негативно влияние върху екипа. Ние знаем, че прогресираме. Атмосферата в отбора е също благоприятна. Аз и Фернандо имаме голям опит, който помага на McLaren, в това число и за избора на насоки в развитието. Засега изоставаме от конкурентите си по скорост – но знаем, че нашето време ще дойде! Просто се налага понякога да чакаме по-дълго, отколкото бихме желали.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *