Дженсън Батън: Не се плашим от пистата в Монреал!

 

Пилотът на McLaren Дженсън Батън смята, че дори върху скоростната писта в Монреал MP4-31 може да покаже цялата си сила и да разгърне пълноценно своите възможности – независимо, че двигателят на Honda все така до ден-днешен продължава да отстъпва на конкурентите си по мощностни характеристики.

батън– Това е един от най-бързите автомобили този сезон, в които акцентът е поставен върху мощността на двигателя – и въпреки това, сред най-силните страни на нашето шаси е стабилното поведение на колата по време на екстремално спиране. Точно затова няма защо да се плашим от трасето в Монреал. Прогресът на McLaren впечатлява, но има още много работа, която трябва да се свърши. В заводите постоянно работят с цел да подобрят нашия болид. С нетърпение очаквам момента, когато ще сравним резултатите от Канада с постигнатите в Гран при – Монако, понеже тези трасета са с доста различни характеристики – заяви самоуверено Батън.

Неговият партньор в екипа от Уокинг – Фернандо Алонсо, добави:

– Пистата в Канада е много капризна и взискателна. Там е необходима максимална концентрация, защото бързите виражи се редуват един след друг с бавни завои. Трасето натоварва твърде сериозно и спирачките, и силовия сектор на колата. Ето защо трябва най-вече да съсредоточим вниманието си върху сигурността на автомобила, за да се избегнат възможни технически засечки.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *