Денис Лебедев: Може да се бия на олимпиадата!

 

Световният шампион по бокс за професионалисти в две престижни версии, руснакът Денис Лебедев, заяви, че е готов да участва в Олимпийските игри в Рио де Жанейро, ако това не се окаже проблем за професионалната му кариера.

Преди това Международната боксова асоциация (AIBA) обяви, че е решила да позволи на боксьорите-професионалисти да участват в Олимпийските игри.

денис

На свой ред главният треньор на националния отбор по бокс на Русия Александър Лебзяк съобщи, че в случай на необходимост руската Федерация по бокс може да се обърне към професионални боксьори, като специално спомена Денис Лебедев и Александър Поветкин.

– Познавам добре нашия главен треньор Александър Лебзяк, известно ми е неговото чувство за хумор. Може би се е пошегувал – но напълно е възможно и да го е казал сериозно. Не мога да дам конкретен отговор, трябва да се посъветвам с екипа си. Ако това не попречи по някакъв начин на професионалната ми кариера – тогава защо пък не? Не виждам никакви пречки, остава ми само да благодаря за доверието – каза Лебедев.

Денис Лебедев е на 36 години.

Шампион на Европа сред младежите и бронзов медалист от Игрите на добра воля.

Световен шампион във версиите на Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF) в категория до 90.71 кг.

В списъка си има 29 победи (22 с нокаут) и 2 загуби.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *