Бризил и Белю с агресивна самореклама

Световният шампион в свръхтежка категория на Международната боксова федерация IBF – 26-годишният британец Антъни Джошуа, ще защити за пръв път титлата си на 25 юни в Лондон. Негов съперник ще бъде 30-годишният американец Доминик Бризил. Заслужава да се отбележи факта, че Джошуа, когото считат за явен фаворит в предстоящия двубой, за четвърти пореден път ще се срещне с боксьор, който не познава поражение.

доминикСпоред думите на Бризил, Джошуа ще бъде силно затруднен в двубоя с него.

– Подготвям се да шокирам света – каза той. – Щом на ринга се появи Доминик Бризил, значи противникът му ще си има сериозни проблеми. Планирам здравата да те набия. Ще ме запомниш! Мисли за шестия, най-много за седмия рунд, когато ще те нокаутирам. После ще взема пояса и ще си го отнеса у дома!

Явно агресивните изказвания в бокса, по стара традиция, все повече играят ролята на заплашителна самореклама, предназначена да наруши психологическото равновесие на противника – защото световният шампион в първа тежка категория на Световния боксов съвет WBC Тони Белю веднага след победата си над Илунга Макабу на 29 май отправи предизвикателство към бившия световен шампион в първа тежка и свръхтежка категория Дейвид Хей. Преговорите за това вече били започнали.

– Вече преговаряме – заяви Белю. – Ще видим докъде ще я докараме, но аз във всички случаи искам да се бия с този мошеник Хей! Хей е измамник, защото в последните години просто избяга от много двубои, които можеше да проведе. Той страхливо офейка от Тайсън Фюри и направи това не веднъж, а два пъти. После започна да се бие с разни клоуни! Нелепо!

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *