Боб Фърнли: Можехме да имаме двама върху почетната стълбичка!

 

Заместник-ръководителят на Force India Боб Фърнли смята, че на почетната стълбичка в Монако е могло да се изкачат двама пилоти от екипа му.

На приключилата гонка в Монте Карло Серхио Перес финишира трети след Луис Хамилтън и Даниел Рикардо.

монако1

На 15-та обиколка Нико Хюлкенберг зае четвърто място, преследвайки по петите Хамилтън и Нико Росберг – но след влизането в бокса за поставяне на междинни губи немецът стана един от буксуващите зад гърба на бавния Фелипе Маса, който дълго караше с гуми за дъжд. В резултат на това Хюлкенберг изгуби както много време в задръстения трафик, така и възможността да се бори за почетната стълбичка – и завърши шести.

– Разстройва ме това, че можехме да имаме по-добро постижение – призна Фърнли. – На първия пит-стоп на Нико приложихме стратегия, която не беше най-добрата. Но ако бяхме успели, щяхме да изненадаме всички с резултата, на който се надявахме. Нико можеше да финишира там, където Серхио приключи обиколката. Нашите пилоти имаха шанс да финишират трети и четвърти, а дори евентуално втори и трети. Допуснахме грешката да размишляваме не за главното – кога да преминем от дъждовни на междинни гуми, а кога ще извършат това нашите опоненти. Трябваше да мислим не за тях, а да се концентрираме само върху себе си. Пропуснахме добра възможност.

Когато се появят такива шансове, човек трябва да ги използва. Нещо повече, съзнаваме, че такъв екип като Force India няма да получава кой знае колко такива възможности. Правейки равносметка, мога да кажа, че като цяло съм доволен от постижението ни – но, от друга страна, то можеше да е по-добро.

Боб Фърнли коментира и епизода, когато преди самия финал Хюлкенберг успя да изтръгне шестото място в борба със сънародника си Нико Росберг:

– Това беше завладяващо зрелище! Хюлкенберг знаеше много добре, че гумите на болида на Росберг изстиват. Той излезе от завоя Rascasse много по-добре от съперника си. Трябва да му се отдаде дължимото за това, че успя да спечели позицията. Това е изцяло негова заслуга.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *