Българската плувкиня Нина Рангелова с рекорд и полуфинал на 100 м свободен стил в Лондон

pluvaneОтново българка в челната четворка се записа и прославя страната ни. Най-добрата българска плувкиня през последните години Нина Рангелова записа отлично представяне в сериите на 100 метра свободен стил на Европейското първенство по плувни спортове в Лондон (Великобритания).

Пловдивчанката завърши четвърта в последната девета серия с нов национален рекорд от 54.91 секунди и така стана първата българка в историята с плуване под 55 секунди в дисциплината свободен стил. По този начина тя подобри собственото си върхово постижение в дисциплината от 55,07, поставено преди близо две години в Берлин. Тя си осигури и място на полуфиналите, след като даде 12-о време в сериите. Рангелова беше изпреварена в своята серия от холандката Фемке Хеемскерк (53.81 сек), израелката Андреа Мурез (54.67) и италианката Силвия Ди Пиетро (54.90 сек).

Първите три места след сериите на 100 м свободен стил при дамите заеха Раноми Кромовиджоджо (Холандия) с 53.37 сек, Жанет Отесен (Дания) с 53.78 сек и победителката в серията на Рангелова – Хеемскерк (53.81). Състезаващата се за Турция Екатерина Аврамова се нареди на 35-а позиция с резултат 56.00 сек. Тя е родом от Пловдив и за пореден път доказва, че труда и постоянството дават резултат.

При мъжете Никола Димитров завърши 37-и на 200 метра съчетано плуване . Българинът спечели първата серия с време 2:05.95 минути, което е най-доброто му постижение от година насам. Най-добро време в сериите даде унгарецът Ласло Чех с 1:58.17 минути.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *