„Астън Вила“ – с мерак за Шампионската лига, „Евертън“ ще купува играчи

Новият собственик на „Астън Вила“ – китайският бизнесмен Тони Ся заяви своите планове отборът му да влезе в Шампионската лига до 5 години, а през следващите 5 – да стане неин шампион.

astunАнглийската Премиер-лига и Футболната лига одобриха сделката, с която 39-годишният китаец купи клуба от Бирмингам. Не е тайна, че сега „виланите“ преживяват трудни времена. Но през 1992 г. „Астън Вила“ спечели Купата на европейските шампиони, затова и сега Ся се надява да възвърне някогашната слава на отбора.

– За нас наистина е важно да се върнем в Премиер-лигата колкото може по-скоро. Но все пак трябва да правим нещата балансирано, да постъпваме правилно и разумно заради бъдещето, което е пред нас. Искам да мисля, че клуб от такъв мащаб ще успее да се върне на европейската арена до пет години, и да спечели първо място в Шампионската лига до 10 години. Определено това е нашата цел: да спечелим отново Купата на шампионите – заяви категорично Тони Ся.

Новият главен треньор на „Евертън“ Роналд Куман потвърди, че разполага със съществен трансферен бюджет за това лято. Преди няколко дни официално беше потвърдено назначаването му с договор за три години. Според слуховете, новият собственик на „Евертън“, иранецът Фархад Мошири, ще позволи на холандския специалист да похарчи 100 милиона паунда това лято за закупуване на играчи.

Куман не отрича, че има достатъчно финанси за тази цел, но все пак отбелязва, че парите не са единственият фактор за успеха.

– Първо, приятно ми е да бъда в Премиер-лигата, защото това е най-силната група отбори в Европа. Освен това, както вече се убедихме през изминалия сезон, състезанието тук е твърде непредсказуемо, което създава големите емоции във футбола – каза Роналд Куман.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *