Арнасон: Роналдо е жалък неудачник!

Защитникът на националния отбор на Исландия Кари Арнасон не се стърпя и отговори гневно на изказването на португалския лидер Кристиано Роналдо по адрес на неговия екип:

arnasonКристиано Роналдо е жалък неудачник. Той не искаше да загуби, но какво очакваше? Че ние ще играем в стила на „Барселона“? Исландия игра като аутсайдер, дори можехме да победим, но просто не ни провървя. Ние не отделяхме особено внимание на Роналдо върху терена. Просто го следяхме, но нямахме намерение да променяме плана си на игра само заради един играч – това е глупаво. Нашите футболисти се стараеха да не го оставят сам, и това се оказа ефективно“.

Мачът завърши наравно – 1:1.

Причина за гнева на Арнасон бяха думите на Роналдо по адрес на поведението на исландските футболисти, които след финалната свирка бурно отпразнуваха първата си спечелена точка на Евро-2016.:

– Исландия празнуваше така, сякаш са спечелили шампионата на Европа или нещо подобно. Това е манталитет на слабаци. Заради това исландците няма да постигнат никакви успехи.

На свой ред португалският полузащитник Нани сподели впечатленията си от двубоя с Исландия:

– Ние контролирахме хода на мача и показахме, че превъзхождаме съперника си. Исландците играеха силно, но нашият отбор доминираше. Не ни провървя, макар да имахме много удобни моменти. Но това беше само първият мач. Надяваме се, че е своего рода предупреждение и по-нататък ще започнем да побеждаваме.

Ние контролирахме ситуацията дори във второто полувреме. Комбинирахме много добре, но не е толкова лесно да надиграеш Исландия. Това е силен отбор, в който има много физически здрави играчи. Съперниците ни се бореха за топката доста агресивно, във второто полувреме ни беше малко по-трудно, но като цяло играхме добре. Сега е нужно да се възстановим и да се готвим за следващите двубои. Предстоят ни още много мачове.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *