Анна Чекветадзе: Домакинските кортове потискат Серена

Бившата 5-та ракета в света Анна Чекветадзе оцени високо играта на Гарбине Мугуруса във финала на „Ролан Гарос“ срещу Серена Уилямс. Тя предположи, че американката може да се провали и на предстоящия US Open.

анна– Независимо, че Уилямс е опитна и зряла тенисистка, всичко зависи от ажиотажа, който създават около нея медиите и запалянковците. На Серена и без това й е трудно да играе в Ню Йорк – на нея родните стени сякаш не помагат, а я потискат. И всеки втори я пита за рекорд и дали това е важно за нея. Никой въобще не очакваше, че тя ще падне от Роберта Винчи, която до полуфинала не беше победила никого от класните играчи. Разбира се, тук може да се посочат няколко причини.

От една страна, Серена сама си е поставила за цел да надмине Щефи Граф като количествени постижения, от друга – загуба на мотивация, от трета – нервите, с които на нея определено й се налага да се бори върху домакинските кортове. Такива неща се случват, разбира се, и не само със спортисти: изглежда, че ей сега ще постигнеш целта си, но всичко внезапно се изплъзва. Освен това, 22 турнира в серията от Големия шлем е много сериозно постижение. Серена и без това е велика, тя е най-популярната тенисистка днес, води по броя награди, но иска да бъде и най-титулованата. Честно казано, дори ми стана жал за нея – обикновено тя приема пораженията си много достойно, винаги се усмихва, а сега се разплака.

Автор: miroslava

Сподели

Изпрати коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *